Parc Tecnològic Paterna compleix un any com a Entitat de Gestió i Modernització

Parc Tecnològic Paterna compleix un any com a Entitat de Gestió i Modernització

Compartir

Fa uns dies es va complir un any de la transformació de Parc Tecnològic Paterna en Entitat de Gestió i Modernització (EGM), sent la primera entitat en la Comunitat Valenciana i resta d’Espanya a fer aquest pas. El procés, contemplat en la LLEI 14/2018, de 5 de juny, de la Generalitat, de gestió, modernització i promoció de les àrees industrials de la Comunitat Valenciana, es va consumar després de quasi un any d’intens treball de la mà del responsable de l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Paterna, sent aprovat per l’Assemblea General de l’antiga Entitat de Conservació del Parc Tecnològic i ratificat pel Ple Municipal.

Un any després, la transformació en EGM ha suposat millorar la col·laboració amb l’administració municipal per al manteniment i conservació de l’àrea empresarial, a través d’un conveni signat entre totes dues entitats per a aquesta fi. A més, la EGM disposa de més recursos per a desenvolupar projectes de valor afegit per a les seues empreses, com els projectes Díode o Mesotec, en col·laboració amb la Universitat de València, el projecte de RSE Tecnocompromiso o el d’Innovació Tecnoforum. A més, es continua incrementant la col·laboració amb les administracions públiques per a la millora de qüestions com la mobilitat, sent un exemple la pròxima posada en marxa de la línia d’autobusos llançadora que connectarà amb la ciutat de València, projecte que va ser anunciat al Parc Tecnològic fa mesos pel president de la Generalitat Ximo Puig. El desenvolupament d’una Memòria de Sostenibilitat pròpia de la EGM, tramitar la seua classificació com a Zona Industrial Avançada, incrementar l’oferta de webinars tecnològics, la implantació del SIG Industrial, continuar millorant la mobilitat o fins i tot accions de tipus mediambiental, són uns altres dels objectius que es continuaran impulsant, amb major força, des de la EGM en 2021.

Al mateix temps, i sent la primera entitat a haver culminat aquest procés, la EGM és referent per a altres àrees empresarials que es plantegen realitzar aquest procés. Per aquest motiu, la gerent de l’entitat, Manuela Pedraza, està participant en xarrades informatives com la setmana passada a La Pobla de Vallbona i divendres que ve a Vila-real, per a mostrar la seua experiència en el procés de conversió en EGM. Pedraza indica que “l’adaptació a EGM permet per fi a les àrees empresarials encaixar des de el  punt del vista jurídic, perquè la Llei d’àrees Industrials recull exactament el que és una entitat gestora”. A més, recorda la gerent de la *EGM que, “la Llei potencia el desenvolupament de projectes de valor afegit per a les empreses, ens permet posicionar-nos millor per a l’obtenció de subvencions, tindre més possibilitats de millorar infraestructures i serveis i fins i tot incentius econòmics i administratius per a empreses i per al municipi que realitza actuacions per a la millora de les àrees empresarials”.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad