Fepeval desenvolupa formació en més de mig centenar d’entitats de Castelló, València i Alacant per a impulsar la Compra Pública d’Innovació

Fepeval desenvolupa formació en més de mig centenar d’entitats de Castelló, València i Alacant per a impulsar la Compra Pública d’Innovació

Compartir

La Federació de Polígons Empresarials de la Comunitat Valenciana, FEPEVAL, amb la col·laboració de l’Agència Valenciana d’Innovació (AVI), ha arribat a prop de 60 entitats, entre ajuntaments i mancomunitats de les tres províncies de la Comunitat, desenvolupant sessions pràctiques per a la realització de processos de Compra Pública d’Innovació (CPI).

Aquestes sessions, implementades amb l’assessorament de Tantum Consultores, s’han dirigit a Alcaldes, regidors, secretaris, interventors i tècnics municipals perquè siguen coneixedors dels nous processos administratius de la CPI, que permet consolidar la col·laboració públic-privada per al desenvolupament i adquisició de solucions innovadores. A més, s’ha informat sobre les ajudes de finançament que existeixen per a aquests processos.

La importància de la CPI radica en el fet que permet que les empreses puguen dur a terme activitats d’I+D+i i innovació tecnològica sabent que compten amb un client de referència, com és l’Administració Pública, reduint d’aquesta manera el risc de la inversió. *Fepeval, amb el suport de la AVI, desenvolupa un paper d’interlocutor entre ambdues, contribuint a millorar la gestió dels parcs empresarials i donant suport als seus reptes en matèria d’innovació.

És un fet que les polítiques públiques de suport a la I+D aniran cedint protagonisme davant la CPI pel fet que la inversió en innovació és actualment insuficient i es requereix apostar per noves fórmules de suport a la I+D+i. A més, la CPI compensa una bretxa de mercat, en permetre que les empreses facen la seua aposta tecnològica sabent que compten amb un client de referència. Un altre avantatge és que afavoreix l’accés de les Pimes al mercat de contractació, situant-la en un 73% enfront del 29% de les contractacions públiques. En paral·lel, també ofereix avantatges per a l’administració, perquè s’obtenen millores i més eficiència en les infraestructures i serveis. Finalment, cal assenyalar que la CPI compta amb l’aval i la recomanació de la Unió Europea i ve promoguda per les pròpies institucions comunitàries.

El president de Fepeval, Santiago Salvador, ha volgut “agrair la col·laboració de la AVI i de la Generalitat Valenciana en un projecte que considerem molt important per a informar de les novetats i avantatges a les quals tenen accés les empreses i els ajuntaments a l’hora d’incrementar la seua col·laboració per al desenvolupament de solucions innovadores, la qual cosa redundarà en un augment de la seua competitivitat i amb això en les possibilitats de creació d’ocupació”.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad