Un total de 171 polígons empresarials de la Comunitat obtenen la classificació d’àrea industrial bàsica

Un total de 171 polígons empresarials de la Comunitat obtenen la classificació d’àrea industrial bàsica

Compartir

– D’ells, 28 pertanyen a la província de Castelló, 94 a la de València i 49 a la d’Alacant
– Aquesta primera categorització elaborada per l’Ivace permet continuar avançant en la implantació de la Llei d’àrees industrials

L’Ivace ha elaborat una primera classificació dels polígons empresarials de la Comunitat amb el resultat d’un total de 171 àrees industrials bàsiques. D’elles, 28 pertanyen a la província de Castelló, 94 a la de València i 49 a la província d’Alacant.

Aquesta classificació és un dels aspectes que recull la Llei de gestió, promoció i modernització de les àrees industrials (articles 34 i 37) que estableix les categories de bàsica, consolidada i avançada atenent les seues dotacions i als serveis que ofereixen.

D’aquesta manera, segons contempla la Llei es classificaran com a àrees industrials bàsiques aquelles que complisquen amb els requisits i serveis bàsics que establisquen el planejament i la normativa urbanística i local aplicable per a l’ús industrial.

Per a poder dur a terme aquesta categorització, el mes de setembre passat l’Ivace, segons el que s’estableix en la Llei 14/2018 i el Decret que la desenvolupa, va requerir als ajuntaments de la Comunitat tota la informació a la seua disposició referent al compliment pels solars inclosos en les àrees classificades com a industrials en el seu municipi dels requisits exigits per l’article 177 de la Llei d’Ordenació del Territori Urbanisme i Paisatge (LOTUP).

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha assegurat que aquesta categorització, que s’ha publicat en el DOGV aquest dimarts 29 de desembre, “ens permet poder continuar avançant en el desenvolupament i implantació de la Llei d’àrees industrials”.

Climent ha subratllat la importància que adquireixen els parcs empresarials en l’actual situació de crisi econòmica i social, ja que són “infraestructures bàsiques per a les nostres comarques i municipis perquè en elles es concentren les empreses que generen ocupació sostenible i riquesa”.

En aquest sentit, ha recordat que des de 2017 la Conselleria d’Economia Sostenible, a través de l’Ivace “ve convocant anualment ajudes directes per a la millora i modernització de les àrees industrials per a millorar les seues infraestructures i serveis, fer-los més atractius per a la instal·lació de nous projectes i per a millorar la competitivitat de les empreses ja instal·lades”.

Així mateix, ha avançat que pròximament es convocaran noves subvencions per a l’exercici 2021.

“Aquestes ajudes- ha continuat- han permés millorar els espais empresarials de la Comunitat i contribuiran a la seua futura classificació com a àrea industrial consolidada o avançada”.

Categoria consolidada i avançada

El conseller ha explicat que després d’aquesta primera classificació en àrees industrials bàsiques, per a les categories consolidada i avançada, així com per a la modificació entre categories, es realitzarà a petició dels municipis.

D’aquesta manera, les localitats interessades o les entitats de gestió i modernització corresponents podran sol·licitar la inclusió de la seua àrea industrial en una determinada categoria, aportant quanta documentació consideren o se’ls puga requerir per a justificar la mateixa.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad