FEPEVAL posa en relleu la capacitat dels empresaris per a esmorteir el colp de la Covid-19

FEPEVAL posa en relleu la capacitat dels empresaris per a esmorteir el colp de la Covid-19

Compartir

La segona enquesta de FEPEVAL sobre l’afecció del COVID, realitzada amb suport de l’IVACE i presentada hui amb la participació del conseller d’Economia Sostenible, Rafael Climent, ressalta una recuperació en les previsions de caiguda de la facturació, que a l’abril se situava en el 52% i al novembre es va reduir a l’11%.

DESCARREGAR DOCUMENT Perspectivas económicas ante el COVID-19 2º ENCUESTA FEBRERO

La Federació de Polígons Empresarials de la Comunitat Valenciana, FEPEVAL, ha presentat hui, mitjançant videoconferència, els resultats de la segona enquesta de perspectives econòmiques davant el Covid, realitzada amb el suport de l’IVACE i en la qual han participat al voltant de 400 empreses de parcs empresarials de tota la Comunitat que formen part de *FEPEVAL.

Els resultats d’aquesta fotografia, presa durant el mes de novembre passat, mostren una recuperació de la confiança respecte a la primera enquesta, desenvolupada durant el mes d’abril. La percepció de la caiguda de la facturació s’ha esmorteït, des del 52% esperat a l’abril a un 11,7%. En paral·lel, el temor a haver d’afrontar una reducció de plantilla s’ha reduït des d’una primera estimació del 15% a un 7,2% en la passada enquesta. Una de les primeres conclusions és que els empresaris, malgrat totes les complicacions, han sigut capaces d’emmotlar-se i fins i tot esmorteir el mal de la *Covid 19 en les seues economies.

Per sectors, s’aprecia que els relacionats amb hostaleria, immobiliària i altres serveis continuen sent els més perjudicats per la pandèmia, mentre que els relacionat amb el sector primari, així com activitats professionals, científiques i tècniques, pateixen en menor mesura els seus efectes.

Per a eixir d’aquesta situació els empresaris aposten per desenvolupar mesures de millora dels processos per a augmentar la productivitat, processos de transformació digital i el desenvolupament de nous productes i serveis, amb la finalitat de diversificar la seua activitat. A més, reclamen a l’administració la reducció d’impostos i quotes de la seguretat social, programes que aporten liquiditat a les empreses o ajudes a la inversió per a pimes, així com a la digitalització.

L’enquesta es va aprofitar per a conéixer el grau d’acceptació de les Entitats de Gestió i Modernització, figura jurídica associada a la Llei 14/2018 d’Àrees Industrials, que suposa una evolució de les actuals associacions d’empresaris. El 90% dels enquestats van mostrar la seua voluntat de formar part d’aquestes. També es va preguntar sobre les Comunitats Energètiques Locals, que permetran canviar la manera de generar, usar i gestionar l’energia a nivell local, a través de la cooperació entre agents. Es tracta d’una figura encara poc coneguda (a penes el 18% dels enquestats), i mentre un 29% afirmen que participaran en aquestes, un 60% encara no té una decisió presa.

La presentació de l’enquesta ha comptat amb la participació del Conseller d’Economia Sostenible, Rafael Climent, qui ha destacat les accions que estan desenvolupant “per a la reindustrialització del territori” i ha considerat que “Fepeval té un paper importantíssim i continuarem donant-li suport”. Climent ha defensat “la necessitat d’aprofundir en la col·laboració públic privada, aprofitant les eines de la Llei d’Àrees Industrials i fomentant la creació d’Entitats de Gestió i Modernització”.

També ha participat la directora general de l’IVACE, Júlia Company, qui ha expressat la voluntat d’aquesta entitat de “continuar potenciant la transició a la indústria 4.0, no sols donant suport al teletreball, sinó més enllà, mitjançant la connexió de tots els processos productius al món digital” i va assenyalar que “és fonamental donar suport a la recuperació econòmica dels parcs industrials”.

El president de FEPEVAL, Santiago Salvador, va agrair la col·laboració d’IVACE i Conselleria d’Economia Sostenible per al desenvolupament d’aquestes accions i va posar en relleu l’important paper que estan desenvolupant les entitats de gestió professional de les àrees empresarials, alguna cosa que s’ha posat encara més de manifest en l’actual context de pandèmia, fent costat a les empreses i estant al seu servei en tot el que pogueren ajudar”.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad