IVACE. El Conseller Climent anuncia una inversió de prop de 2 milions d’euros per a millorar 14 àrees industrials de la Vega Baixa en 2021

IVACE. El Conseller Climent anuncia una inversió de prop de 2 milions d’euros per a millorar 14 àrees industrials de la Vega Baixa en 2021

Compartir

Les actuacions se subvencionaran al 82,67% per a fer més atractius els polígons de la comarca i facilitar la instal·lació de nova empreses. “En els últims cinc anys, la Conselleria ha destinat 91 milions d’euros a la Vega Baixa, el 70% per a ajudes a la formació i l’ocupació”, va explicar el conseller.  El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha anunciat una inversió del Ivace d’un total de 1,93 milions d’euros per a millorar i modernitzar 14 àrees industrials de la Vega Baixa. Climent va detallar que “aquesta important inversió” procedeix de la convocatòria d’ajudes per a projectes de millora, modernització i dotació d’infraestructures i serveis en polígons, àrees industrials i enclavaments tecnològics del *Ivace corresponent a 2021.

El titular d’Economia va realitzar aquest anunci a Orihuela durant la presentació de les ajudes concedides enguany per a la millora i modernització de les àrees empresarials de la comarca de la Vega Baixa. Un acte al qual va assistir el Comissionat del President de la Generalitat per a la Vega Baixa, Antonio Alonso; el president de la Cambra Oficial de Comerç, Indústria, Serveis i Navegació d’Alacant, Juan Bautista Riera; el president de la Cambra de Comerç d’Orihuela i Viver d’Empreses, Mario Martínez; el president de l’Associació d’Empresaris de la Vega Baixa, (Asemvega), Joaquín Torres; el president de Convega, Consorci per al desenvolupament de la Vega Baixa, Sebastián *Cañadas, així com una representació d’alcaldesses i alcaldes dels municipis de la Vega Baixa.

En la seua intervenció, Climent va explicar que fa anys “des de la Conselleria i des del Ivace iniciem un procés de reindustrialització en el nostre territori apostant pels sectors productius, per la indústria i per generar ocupació sostenible i de qualitat i en el qual les àrees empresarials constitueixen una peça fonamental perquè actuen com a element dinamitzador de l’economia de municipis i comarques”.

Així mateix, va recordar que aquests espais industrials “eren els grans oblidats per part de les administracions, per això en 2017 vam posar en marxa per primera vegada en democràcia ajudes directes dirigides als ajuntaments per a subvencionar les actuacions de millora i modernització de les àrees industrials, apostant per elles i situant-les en el lloc que els correspon”.

Segons Climent, aquestes ajudes han anat consolidant-se durant les successives convocatòries anuals i han millorat la imatge i la salut dels polígons industrials que ara compten amb millors serveis i infraestructures, han millorat la qualitat de les indústries ja instal·lades en ells i són més competitius i més atractius per a la implantació de noves empreses.

“Esperem que les ajudes presentades hui -ha continuat- dignifiquen i modernitzen uns espais, com són els polígons, perquè les empreses s’establisquen i continuen vives i continuen apostant per aquest territori”.

D’aquesta manera, va assenyalar que aquesta important inversió per a 14 parcs empresarials de la Vega Baixa que hui hem conegut “se suma a les ja realitzades anteriorment en les convocatòries dels exercicis 2017 i 2019 en les quals hem destinat 2,8 milions per a la millora i modernització dels polígons de 17 municipis de la Vega Baixa”.

Municipis i polígons beneficiats

El conseller va detallar que els municipis i àrees industrials beneficiades per les ajudes del Ivace en 2021 han sigut Almoradí, amb una inversió de 165.339,97 euros per al polígon Eralta; Benejúzar, amb 101.356,72 euros destinats a la millora de la Ceràmica; Benijófar, amb 69.470,15 euros destinats als Valors; Bigastro, amb un total de 165.339,99 euros dirigits a l’àrea industrial Apatel; Catral, amb 162.824,27 euros per a Sant Joan; Cox, amb 165.340 euros per a Sant Ferran, i Daya Nueva, amb 165.339,99 euros per a la Fàbrica.

De la mateixa manera, el Ivace ha concedit 163.875,22 euros per al polígon Els Azarbes de Dolores; 165.340 euros per a la millora de Santa Ana de Guardamar del Segura; 144.569,21 euros per a Llevant II de Los Montesinos; 165.340 euros que es destinaran a l’àrea industrial Puente Alto d’Orihuela; 77.782,14 euros al polígon industrial de Rafal; 161.162,88 euros a Nº1 de San Isidro’i 66.007,19 euros al *Quilez de San Miguel de Salinas.

Actuacions subvencionables 

Les actuacions que subvencionarà el Ivace amb una intensitat del 82,67% en aquests polígons industrials de la Vega Baixa seran la vigilància a través de circuit tancat de TV connectat a Policia Local, millora de zones verdes, millora viària, obra civil per a implantació de fibra òptica, senyalització horitzontal i vertical del trànsit, millora del sanejament d’aigües residuals, depuradora, carril bici, eco parc, creació eina web, senyalització dels carrers i millora de l’enllumenat públic amb energies renovables.

En concret, en l’àrea empresarial Puente Alto d’Orihuela se subvencionarà l’obra civil per a la implantació de fibra òptica, carril bici, millora de l’enllumenat públic mitjançant energies renovables, eco parc, millora de les zones verdes, millora viària i senyalització dels carrers i del trànsit.

Ajudes Labora comarca 

Durant la seua intervenció, Rafa Climent va destacar que totes aquestes actuacions en els polígons de la Vega Baixa es complementen amb altres com és el Pla d’Ocupació Extraordinària de Labora de 2019. “Unes subvencions destinades a finançar plans extraordinaris d’ocupació en els municipis afectats pels danys produïts pel temporal DANA i així contractar persones sense ocupació per a la realització d’obres o serveis”.

En aquest sentit, va assenyalar que es van concedir ajudes en 57 ajuntaments d’aquesta comarca i les restants afectades, per un import total de 5,8 milions d’euros que van permetre la contractació de 495 treballadors i treballadores.

Així mateix, en 2020 i amb una dotació inicial de 480.000 euros, des de Labora es van concedir subvencions destinades a la contractació de persones parades per les entitats locals municipals de la Vega Baixa per a la realització de plans en matèria d’emergències, en la qual van ser beneficiaris un total de 23 ajuntaments.

També en 2019 es va modificar l’ordre de les ajudes del Pla Estratègic de la Indústria Valenciana per a incrementar el percentatge subvencionable de les ajudes del 35 al 50% a totes aquelles empreses afectades per la DANA.

“I tot això ho vam fer perquè no volem que ningú es quede arrere malgrat les diferents crisis i amb un clar objectiu: reindustrialitzar el nostre territori amb la idea que l’economia siga cada vegada més forta i resilient, *descarbonizada, sostenible i que genere benestar i cohesió social”, va explicar.

Formació i ocupació

Finalment, el conseller va manifestar que les polítiques actives d’ocupació són una altra aposta del Govern del Botànic per a enfortir la formació i l’ocupació en el nostre territori i ha avançat que en 2021 es destinaran 315 milions d’euros en ajudes a polítiques actives d’ocupació, la qual cosa suposa un increment del 115% en els sis últims anys (2016-2021).

“I la Vega Baixa no ha sigut una excepció”. “Creiem en aquesta comarca i en els seus municipis i en els últims cinc anys hem destinat prop de 91 milions d’euros només de la Conselleria d’Economia Sostenible, el 70% dels quals han sigut per a implementar ajudes enfocades a la formació i l’ocupació”, va concloure.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad