Fepeval desenvolupa un webinar per a informar sobre el Pla de Recuperació per a Pimes i parcs empresarials

Fepeval desenvolupa un webinar per a informar sobre el Pla de Recuperació per a Pimes i parcs empresarials

Compartir

La Federació de Polígons Empresarials de la Comunitat Valenciana, FEPEVAL, va celebrar el 19 d’abril un webinar en el qual, amb la col·laboració de la Direcció General de Coordinació de l’Acció del Govern de la Generalitat Valenciana, Direcció General d’Indústria i Tantum Consultors, s’ha posat sobre la taula els plans i oportunitats que des de l’administració europea, estatal i autonòmica s’estan posant en marxa per a la recuperació de Pimes i parcs Empresarials.

El president de *Fepeval, Santiago Salvador, ha explicat que des dels parcs empresarials es té un enorme interés per “aprofitar l’oportunitat que suposa el Pla de Recuperació de la Unió Europea per a ajudar a reparar els danys econòmics i socials causats per la pandèmia de coronavirus”. Salvador ha assenyalat que “des de les associacions i entitats gestores d’àrees industrials es col·laborarà per a tractar que arribe el màxim possible als parcs empresarials”.

La Directora General d’Indústria, Empar Martínez, ha assenyalat que es tracta d’un moment d’oportunitat que arriba sota dos grans vectors: la transició ecològica/energètica i la transició digital, sent la indústria el sector referent a potenciar perquè permet retroalimentar a tota la cadena d’activitat econòmica. Empar Martínez ha indicat que es requereix la col·laboració entre empreses i altres entitats per a poder presentar projectes potents i ha assenyalat la gran quantitat d’iniciatives que ja s’estan plantejant des de la Comunitat Valenciana.

Lola González, cap de servei de la Direcció General de Coordinació de l’Acció de Govern de Presidència de la Generalitat Valenciana, ha incidit en la necessitat que els projectes que poden ser objecte de les ajudes d’aquest pla de recuperació han de pivotar entorn del Pacte Verd (transició ecològica), a la transició digital i la reindustrialització. González ha assenyalat el treball desenvolupat a través de l’Estratègia Valenciana de la Recuperació  que ha permés ja disposar de 400 projectes, dels quals 14 serien projectes tractors, és a dir, projectes transversals que són capaços de maximitzar l’efecte transformador a tot el sector o cadena de valor i no sols a les empreses impulsores. Aquests són projectes d’una inversió mínima superior als 50 milions d’euros, als quals s’accedirà a través de consorcis i amb un impacte en el teixit empresarial contribueix a la doble transició ecològica i digital. González ha posat de manifest el paper que té l’Oficina Valenciana de Recuperació que dóna cobertura per a la materialització d’aquests projectes tractors, així com suport a empreses i entitats locals i la captació de fons directes de la Unió Europea.

Per part seua, Juan Llobell, de Tantum Consultors ha assenyalat que des de la Unió Europea es mobilitzaran una enorme quantitat de recursos per a tractar d’atraure a la inversió privada entre els anys 2021 i 2023, “prioritzant projectes madurs i amb possibilitat de tracció, amb participació d’empreses, universitats, centres d’investigació, administracions públiques i consultories”.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad