Fepeval va créixer en 2021 fins a les 47 entitats, representant a 164 àrees industrials i 5552 empreses

Fepeval va créixer en 2021 fins a les 47 entitats, representant a 164 àrees industrials i 5552 empreses

Compartir

La Federació de Polígons Empresarials de la Comunitat Valenciana, FEPEVAL, va celebrar el 24 de març la seua Assemblea General en la seu de ATEVAL a Ontinyent, en la qual es va procedir a l’aprovació dels comptes de l’exercici 2021, pressupost 2022, memòria de gestió, programa d’activitats i objectius per a l’any en curs.

En 2021 es va produir l’adhesió a FEEPVAL de la EGM La Granadina (Sant Isidre), l’Associació Empresarial Polígon Industrial Pla de Rascanya (Llíria), l’Associació del Polígon Industrial Bulilla (Villena) i la Zona d’Actuacions Logístiques (ZAL) de València, sumant un total de 47 entitats federades. També es va destacar la recent ratificació assembleària de quatre noves entitats de gestió i modernització (EGM) als parcs empresarials Font de Gerro (Paterna), Belcaire i Mesquita a La Vall d’Uixó i Proveïments-Collet a Benicarló.

Aquesta Assemblea General va ser la primera que se celebra en format presencial en els últims dos anys per causa de la pandèmia i ha reunit entorn de quaranta gerents i presidents d’àrees empresarials d’Alacant, Castelló i València. La reunió va comptar amb la presència de l’alcalde d’Ontinyent Jorge Rodríguez i la Secretària Autonòmica d’Economia Sostenible, Rebeca Torró.

Rebeca Torró va mostrar “el suport de la Generalitat per a potenciar les àrees empresarials, invertint en la millora d’infraestructures i la creació de nous serveis, conformant àrees empresarials sostenibles i competitives”. Torró també va felicitar a Fepeval “per la labor realitzada per a la difusió i implementació de la Llei d’Àrees Industrials” i va animar a “continuar treballant conjuntament per una qüestió d’interés públic”. Per la seua part l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez va indicar que el consistori destinarà al llarg de 2022 un total de 1,8 milions d’euros a les millores de les seues àrees industrials, destacant el primer edil que a través de la cooperació entre Ajuntament, Generalitat, Diputació i particulars s’arribarà així a els 6,5 milions d’euros invertits entre 2017 i 2023. Per part seua, el president de l’entitat amfitriona ATEVAL, José Vicente Serna, va recalcar l’actual situació que pateixen les empreses en el marc de les post pandèmia i l’escalada de preus energètics.

El president de Fepeval, Santiago Salvador, va valorar el constant creixement d’aquesta Federació, que aglutina a 47 entitats de 164 àrees industrials en les quals se situen 5.552 empreses. Salvador va destacar la labor per a la implementació de la Llei 14/2018 d’àrees industrials de la Comunitat Valenciana, i en particular per a la posada en marxa d’Entitats de Gestió i Modernització, *EGMs.

Per a salvador, “cal que continuem treballant en el desenvolupament de la Llei d’Àrees Industrials perquè més del 90% de les associacions empresarials són voluntàries i la creació de *EGMs ve a cobrir un buit que permet professionalitzar la seua gestió, millorar la seua conservació modernització, així com generar oportunitats d’inversió en infraestructures i creació de serveis de valor afegit que redunden en el valor i la competitivitat de les empreses allí situades”.

El president de Fepeval també va donar importància al pes creixent que està cobrant *Fepeval, que es plasma en la seua col·laboració amb IVACE i AVI per al desenvolupament de diferents projectes i també des de la Confederació Empresarial Valenciana, *CEV, en la qual *Fepeval s’integra formant part del Comité Executiu i Junta Directiva, per a treballar pel bé comú de les empreses de la Comunitat.

ASSESSORAMENT A AJUNTAMENTS PER Al DESENVOLUPAMENT D’EGMS, CPI O CEL

Per part seua, el gerent de Fepeval, Diego Romá, va destacar el desenvolupament de diferents accions en 2021 com les jornades realitzades a Alacant, Castelló i València en col·laboració amb l’Agència Valenciana de la Innovació per a explicar a tècnics de l’administració local les opcions de la Compra Pública d’Innovació. També va posar en relleu la labor d’assessorament realitzat a un total de 15 ajuntaments per a la creació d’Entitats de Gestió i Modernització, així com per a informar sobre la creació de Comunitats Energètiques Locals, en col·laboració amb IVACE.

Romá també va valorar com una fita històrica la realització en 2021 de la primera edició del Programa superior de direcció de Parcs Empresarials, organitzat per Fepeval i impartit per la Universitat d’Alacant amb la col·laboració d’IVACE, la segona edició de la qual ja està en marxa i en la qual diversos gerents d’àrees empresarials membre de Fepeval participen en qualitat de docents.

La contribució de FEPEVAL en la Confederació Espanyola d’Àrees Empresarials,*CEDAES, sent entitat fundadora i la més nombrosa de quantes la conformen és una altra de les seues línies d’acció, sent referent en tota Espanya va ser una altra de les qüestions destacades.

FEPEVAL es planteja també com a objectiu el desenvolupament d’accions per a facilitar la transició energètica als parcs industrials i la participació en el Projecte AE20L enfocat en la connexió dels clústers de tecnologia amb les empreses a la província d’Alacant en col·laboració amb Parc Científic d’Alacant, Universitat Miguel Hernández d’Elx i Districte Digital i la col·laboració amb la FVMP són altres accions previstes en aquest exercici.

 

 

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad