Font del Gerro aplica el seu pla de seguretat integral per a protegir empreses i treballadors per l’incendi d’una nau industrial

Font del Gerro aplica el seu pla de seguretat integral per a protegir empreses i treballadors per l’incendi d’una nau industrial

Compartir

El passat 16 de juny es va produir un incendi a l’interior d’una empresa de Font del Gerro. L’incendi va cobrar virulència a gran velocitat, desplegant una intensa columna de fum negre que podia veure’s des de quilòmetres a distància.

L’Entitat de Gestió i Modernització Asivalco Font del Gerro va posar en marxa el protocol d’emergències recollit en el seu Pla de Seguretat Integral, comptant amb la rapidesa de la vigilància privada que van ser els primers a arribar al lloc del sinistre. Des de l’entitat es va donar avís immediat a totes les empreses de la mateixa poma de l’empresa afectada, indicant que era oportú procedir a l’evacuació dels treballadors. Aquesta comunicació es va realitzar tant a través de la plataforma de gestió integral Lokinn com pel canal d’emergències Telegram i es va completar porta a porta per part del servei de vigilància i personal de Asivalco, col·laborant en tot moment amb Policia Local i seguint instruccions del Cos de Bombers.

Com a part del Pla de Seguretat Integral de Font del Gerro, cal assenyalar que s’havien elaborat prèviament fitxes particulars de les diferents empreses, en les quals es detalla el tipus de material emmagatzemat i càrrega de foc, estructura de l’edifique, emplafonat, proximitat d’hidrants, etc… informació a la qual té accés Bombers per a poder ajudar-los en la seua presa de decisions. Aquest tipus de sinistres posa de manifest el valor d’aquesta informació i la necessitat que totes les empreses emplenen la informació i la mantinguen actualitzada.

El desplegament de Bombers i Forces i Cossos de Seguretat va ser ràpid i efectiu, la qual cosa no va poder impedir danys de gravetat en l’empresa incendiada però sí que salvaguardar a altres naus adjacents.

El gerent de l’Entitat de Gestió i Modernització Asivalco Font del Gerro, Joaquín Ballester, va valorar que “hui s’ha posat de manifest la importància de la prevenció, de la formació i de tindre els mitjans per a poder agilitar la informació i les decisions durant una emergència”. Ballester va destacar la “fluïdesa amb la qual s’ha transmés la informació a les empreses, la qual cosa ha evitat que es col·lapsaren els telèfons de la nostra seu”.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad