Com un polígon consolida el progrés industrial d’una ciutat: el cas de Canastell (Sant Vicent del Raspeig)

Com un polígon consolida el progrés industrial d’una ciutat: el cas de Canastell (Sant Vicent del Raspeig)

Compartir

El polígon industrial Canastell, a Sant Vicent del Raspeig, agrupa en la seua àrea a quasi 300 empreses. Es tracta de l’espai productiu més important dels quatre que té el municipi (els altres tres són Torregroses, Voltants i Rodalet). Però com ha arribat El Canastell ha convertir-se en el que hui és? Va ser fa 65 anys, a en 1957, quan va començar a funcionar arran de l’ordenació del terme municipal que marcava la llei. D’aquesta manera, l’Ajuntament de Sant Vicent va elaborar el Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU), que incloïa una “zona estrictament industrial”.

Tenint en compte la fàbrica de ciments que allí es trobava, la proximitat amb la via fèrria i una central hidroelèctrica de distribució “d’una certa importància”, es decideix que la zona de l’oest de Sant Vicent ha de ser industrial. Per tant, aquest espai productiu es va situar entre la carretera d’Agost i la d’Alboraia, a més de l’esmentada via fèrria, que comunicava Sant Vicent -a través d’Alacant- amb Madrid. “D’aquesta manera és com s’origina El Canastell”.

Seguir llegint la noticia en ALICANTE PLAZA

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad