FEPEVAL exposa la llei valenciana d’àrees industrials com a model a seguir en el VI Congrés de CEDAES celebrat a Valladolid

FEPEVAL exposa la llei valenciana d’àrees industrials com a model a seguir en el VI Congrés de CEDAES celebrat a Valladolid

Compartir

La Federació de Parcs Empresarials de la Comunitat Valenciana, FEPEVAL, va tornar a ser referent de gestió en el marc del 6a Congrés Nacional d’Àrees Empresarials, celebrat ahir a Valladolid sota l’organització de la Confederació Espanyola d’Àrees Empresarials, CEDAES.

Este fòrum es convoca anualment amb l’objectiu de posar en comú les experiències en el territori nacional en matèria de gestió de les àrees empresarials.

La valenciana a través de la Llei 14/2018 de gestió, modernització i promoció de les àrees industrials de la Comunitat Valenciana, és considerada una regió referent quant a normativa en tota Espanya. A través d’aquesta legislació, promoguda per FEPEVAL i que va comptar amb un ampli suport del conjunt de grups polítics de les Corts, s’han constituït en els últims anys més d’una vintena d’Entitats de Gestió i Modernització, nova figura jurídica específica per a les àrees empresarials. La major part d’estes entitats han sigut creades amb l’assessorament de Fepeval en col·laboració amb els ajuntaments, associacions d’empresaris i administració autonòmica.

El president executiu de Fepeval, Diego Romá, va exposar la importància de comptar amb una normativa pròpia que afavorisca la col·laboració públic privada i que treballe en pro de la modernització d’estos espais, responsables de més de la meitat del PIB que es genera a Espanya. També va posar l’accent en el model de les ajudes d’IVACE per a inversions als parcs empresarials de la Comunitat Valenciana, que està suposant un gran avanç per a la modernització de les àrees industrials valencianes.

També va participar en una de les meses del Congrés Manuel Rosalén Caparrós, director General d’Indústria de la Conselleria d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme de la Generalitat Valenciana, que va exposar els avantatges de Llei 14/2018 com a model de gestió de les àrees industrials i va defensar la importància de les entitats de gestió i modernització EGM en establir la col·laboració públic privada entre ajuntament i empreses com a fórmula adequada per a oferir serveis de valor afegit que redunden favorablement en la competitivitat de les empreses.

El congrés va comptar amb una nodrida participació de la Comunitat Valenciana, incloent-hi l’assistència dels vicepresidents de FEPEVAL per Alacant Vicente Seguí i per Castelló Marcial Diego, el president honorari de CEDAES Santiago Salvador, així com diversos gestors de parcs empresarials federats i representants d’IVACE i Activem La Plana Baixa.

Per la seua part CEDAES s’ha marcat per objectiu incloure un apartat sobre gestió de parcs empresarials en la nova Llei Nacional d’Indústria, que permeta dotar d’un major impuls a la promoció i modernització de les àrees industrials de tot l’Estat espanyol.

Des de FEPEVAL es va agrair a la Federació de Parcs Empresarials de Castella i Leon, FEPECYL, l’esforç realitzat per a acollir este sisé congrés de CEDAES, en què van estar representats entorn de 500 parcs empresarials, que aglutinen més de 25.000 empreses i 150.000 ocupacions

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad