FEPEVAL exposa el model de Llei Valenciana d’Àrees Industrials al govern d’Astúries

FEPEVAL exposa el model de Llei Valenciana d’Àrees Industrials al govern d’Astúries

Compartir

El president executiu de FEPEVAL, Diego Romá, es va reunir recentment amb el president del Principat d’Astúries, Adrián Barbón, que va rebre a una delegació de la Confederació Espanyola d’Àrees Empresarials, Cedaes, encapçalada pel seu president Santos Prieto i de la qual Romá és gerent.

En una trobada propiciada per la Federació AREAS del Principat d’Astúries, a més de tractar diversos temes d’interés empresarial, es va abordar específicament la necessitat de comptar amb un marc regulador en matèria de governança de les àrees industrials, amb l’objectiu de dinamitzar la seua gestió i correcte manteniment.

En aquesta qüestió, la Llei 14/2018 d’àrees industrials de la Comunitat Valenciana, a més de pionera en el conjunt de l’Estat, és la referència per a la resta de les comunitats autònomes. El president executiu de FEPEVAL, Diego Romá, va exposar la importància d’aquesta legislació i el revulsiu que suposa per a fomentar una gestió de qualitat de les àrees industrials mitjançant la col·laboració públic privada, així com les inversions per a la modernització dels parcs empresarials i la creació de serveis de valor afegit.

Des de FEPEVAL es va destacar la importància de crear partides pressupostàries específiques per a actuar en les àrees empresarials, exposant com a cas paradigmàtic en tot l’Estat espanyol les ajudes d’IVACE per a ajuntaments en inversions per a infraestructures i serveis en parc empresarials que des de 2017 ha suposat una quantia de 143 milions € en la Comunitat Valenciana, més altres 40 milions € en 2023, sent les ajudes d’IVACE una millora clau per a la modernització de les àrees industrials de la Comunitat Valenciana.

El president executiu de FEPEVAL, Diego Romá, va destacar que “la Comunitat Valenciana és actualment un referent a nivell nacional  en aquesta matèria i treballem en el si de CEDAES perquè aquest tipus de legislació qualle en altres comunitats autònomes i puga beneficiar als seus parcs empresarials, la qual cosa redunda positivament en benefici de tota la ciutadania, generant prosperitat i ocupació”.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad