Fepeval, Ivace i Cosital ajuden al coneixement de la Llei d’Àrees Industrials i creació de EGM a la província de València

Fepeval, Ivace i Cosital ajuden al coneixement de la Llei d’Àrees Industrials i creació de EGM a la província de València

Compartir

La Federació de Parcs Empresarials de la Comunitat Valenciana, Fepeval, en col·laboració amb l’Ivace i Cosital València, ha celebrat aquest matí en la seu de l`EGM Font del Gerro, Paterna, una sessió formativa dirigida a tècnics municipals de tota la província per a donar a conéixer en municipis amb àrees empresarials la importància d’aplicar la Llei 14/2018 d’Àrees Industrials de la Comunitat Valenciana.

La sessió, desenvolupada en format presencial i en línia, ha comptat amb la participació del president executiu de Fepeval, Diego Romá; el Cap de l’àrea de Suport en l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial, Ivace, Julio Delgado; el vicepresident de Cosital València i vicesecretari de l’Ajuntament de Riba-roja de Túria, José Luis Serrano, juntament amb Luis Alonso de Armiño, tècnic de l’Ajuntament de Riba-roja de Túria.

Diego Romá ha realitzat una radiografia de la situació general de les àrees empresarials de la Comunitat, assenyalant que el 90% no compta amb una entitat gestora, la qual cosa suposa no tindre un interlocutor vàlid per a tractar amb l’administració pública. “Això comporta múltiples problemes, com falta de manteniment i fins i tot condicions indignes per a treballadors que provoquen fugida de talent i d’inversió privada”, ha assenyalat. Enfront d’aquest panorama ha destacat que “la Llei 14/2018 d’Àrees Industrials, al costat de l’esforç inversor del *Ivace, suposen un revulsiu i un cas únic i de privilegi de la Comunitat Valenciana respecte a altres regions”.

El Cap de l’àrea de Suport en l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial, Ivace, Julio Delgado, ha destacat que “un dels objectius de la Llei d’Àrees Industrials va ser dotar a aquests espais d’una entitat gestora, atés que la seua mera existència és factor comú en tots els models d’èxit que hem estudiat tant a Espanya com en altres països”. D’altra banda, Delgado ha posat en valor les ajudes econòmiques per a les àrees industrials, desenvolupades per Ivace, que ascendeixen a 151 milions d’euros en 10 anys, arribant a 463 àrees industrials de 210 municipis. “Ajudes que han vingut per a quedar-se” ha garantit. Delgado també ha destacat l’existència del mapa de sòl industrial i la classificació d’àrees industrials com a grans exponents del model de gestió d’àrees industrials impulsat a la Comunitat Valenciana, pioner i inspiració per a altres regions.

Per part seua, el vicepresident de Cosital València i vicesecretari de l’Ajuntament de Riba-roja de Túria, José Luis Serrano, juntament amb Luis Alonso d’Ermini, tècnic de l’Ajuntament, han exposat la seua experiència per a la posada en marxa de l’Entitat de Gestió i Modernització Parc Logístic València, situada en els municipis de Riba-roja i Loriguilla. Des d’un punt de vista tècnics s’ha exposat les diferents funcions que pot complir una EGM, des de col·laborar amb l’Ajuntament com a interlocutor de les necessitats de les empreses fins a l’impuls per a la creació de noves infraestructures, desenvolupament de serveis de valor afegit i fins i tot assumint directament la prestació de serveis per encàrrec de l’Ajuntament.

En aquest sentit, atés que la creació d’una EGM és fruit de l’interés i acord entre els propietaris de l’àrea industrial i l’Ajuntament, s’ha posat èmfasi en la importància del conveni de col·laboració, document que marca els compromisos de totes dues parts. Des de Riba-Roja s’ha conclòs que l’experiència que ha suposat la creació de la EGM està sent “molt satisfactòria i enriquidora”, aprofitant en tota la seua dimensió les ajudes del Ivace per a aquesta mena d’entitats, la qual cosa els ha permés desenvolupar actuacions de millora en espais públics com a aparcaments o accessos.

La sessió ha conclòs amb un torn de debat entre els assistents en els quals s’ha compartit des d’experiències a inquietuds, així com alguns dubtes o problemes suscitats dels quals s’extrau com a conclusió la importància de continuar desenvolupant la llei i aplicant el principi de col·laboració públic privada per a la millora de les condicions dels parcs empresarials.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad