Fepeval i l’Ivace exposen la Llei d’Àrees Industrials per a donar suport al seu desenvolupament en Ajuntaments de la província de Castelló

Fepeval i l’Ivace exposen la Llei d’Àrees Industrials per a donar suport al seu desenvolupament en Ajuntaments de la província de Castelló

Compartir

La Federació de Parcs Empresarials de la Comunitat Valenciana, Fepeval, en col·laboració amb l’Ivace i l’Ajuntament d’Onda ha celebrat aquest matí 19 de decembre la tercera de les jornades dirigides a tècnics municipals per a donar a conéixer en municipis amb àrees empresarials de la província de Castelló la importància d’aplicar la Llei 14/2018 d’Àrees Industrials de la Comunitat Valenciana.

La sessió, desenvolupada en format presencial i en línia, ha comptat amb la participació del president executiu de Fepeval, Diego Romá, el cap de promoció industrial de l’Ivace, Jaime Llinares, el regidor d’Innovació i Indústria de l’Ajuntament d’Onda, Vicent Bou i la tècnica d’Indústria, Elena Diaz. A més, en el debat posterior han participat representants de diferents entitats i àrees empresarials de la província.

Diego Romá ha realitzat una radiografia de la situació general de les àrees empresarials de la Comunitat, assenyalant que el 90% no compta amb una entitat gestora, la qual cosa suposa no tindre un interlocutor vàlid per a tractar amb l’administració pública. “Això comporta múltiples problemes, com falta de manteniment i fins i tot condicions indignes per a treballadors que provoquen fugida de talent i d’inversió privada”, ha assenyalat. Enfront d’aquest panorama ha destacat que “la Llei 14/2018 d’Àrees Industrials, al costat de l’esforç inversor de l’Ivace, suposen un revulsiu i un cas únic i de privilegi de la Comunitat Valenciana respecte a altres regions”.

El cap de promoció industrial de l’Ivace, Jaime Llinares, ha destacat que “la Llei d’Àrees Industrials permet des de la creació d’una figura jurídica vàlida com són les Entitats de Gestió i Modernització, al desenvolupament d’un mapa industrial i una classificació d’àrees empresarials que estimula el seu desenvolupament”. Llinares ha assenyalat la importància que “tots els propietaris d’una àrea empresarial contribuïsquen per al benefici comú” i va destacar els bons resultats que està tenint la implantació de la Llei, una vegada els empresaris entenen que permet dotar-los d’un millor entorn laboral, més atractiu i competitiu. A més, ha recordat que la Llei ve acompanyada d’una eina financera, com són les ajudes del *Ivace per a àrees industrials, que premien a les EGM amb la possibilitat d’accedir a ajudes específiques per a aquestes entitats.

Per part seua, des de l’Ajuntament d’Onda, han donat a conéixer les seues bones pràctiques empresarials, sent tot un exponent en aquest sentit gràcies als seus onze milions de m² de superfície industrial, en el qual coexisteixen més de 500 empreses, principalment del sector ceràmic i afins, també del d’esmalts i maquinària. La tècnica municipal de l’Ajuntament, Elena Díaz, ha posat de manifest “la importància de la col·laboració públic privada per a ajustar les àrees empresarials a les necessitats actuals”. El regidor d’Innovació i Indústria, Vicent Bou, ha assenyalat que “les Entitats de Gestió i Modernització suposen un valor afegit per als municipis, amb beneficis directes per als treballadors de les seues àrees empresarials”. Bou ha assenyalat la importància que les EGM es configuren com a referents per a les empreses i servisquen d’interlocutors amb les administracions públiques, perquè aquests espais requereixen una gestió contínua, organitzada i amb els necessaris mitjans”, va assenyalar.

La sessió ha conclòs amb un torn de debat entre els assistents en els quals s’ha compartit des d’experiències a inquietuds, així com alguns problemes suscitats. S’ha posat de manifest, entre altres detalls, la necessitat que existisca voluntat política i tècnica per a afavorir la creació de EGM per part dels Ajuntaments, la importància de col·laborar en el compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible o d’agilitzar els tràmits i expedients per a no demorar el desenvolupament de projectes, situació que posa en perill la iniciativa d’inversió privada.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad