Ivace+i concedeix 70.000 euros a Fepeval per a impulsar i millorar les àrees industrials de la Comunitat

Ivace+i concedeix 70.000 euros a Fepeval per a impulsar i millorar les àrees industrials de la Comunitat

Compartir

Ivace+i ha concedit 70.000 euros a la Federació de Polígons Empresarials de la Comunitat Valenciana, Fepeval, per al desenvolupament de 14 actuacions que han permés impulsar i millorar la qualitat de les àrees industrials de la Comunitat Valenciana durant l’exercici 2023.

Aquesta subvenció, publicada en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, (DOGV), suposa un increment del 40% respecte a l’any anterior i ha permés la realització d’accions per a donar a conéixer la Llei d’àrees industrials entre les quals es troba la tercera edició del Curs Superior de Direcció de Parcs Empresarials impartit per la Universitat d’Alacant i la celebració de nou jornades informatives per a assessorar els ajuntaments en la constitució d’Entitats de Gestió i Modernització, (EGM).

Així mateix, s’han dut a terme tres reunions, una en cada província de la Comunitat Valenciana, amb el Col·legi de secretaris/as, interventors/as i tresorers/as de l’administració local, (COSITAL), centrades en la gestió dels parcs empresarials, i la celebració d’un esdeveniment per al lliurament dels distintius a les àrees industrials avançades.

La consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme i presidenta de Ivace+i, Nuria Montes, ha subratllat que la col·laboració de Ivace+ i i Fepeval per al desenvolupament d’aquestes accions “està contribuint a millorar la gestió, modernització i promoció de les àrees industrials de la Comunitat Valenciana, incrementant així la competitivitat de les empreses i la creació d’ocupació”.

Curs de Direcció de Parcs Empresarials

Ivace+i ha finançat per tercer any consecutiu el Programa Superior de Direcció de Parcs Empresarials, que s’ha impartit en la Universitat d’Alacant. Aquest programa superior, pioner a Espanya, ha complit tots els seus objectius contribuint a la professionalització de la gestió i direcció de les àrees empresarials, impartint coneixements pràctics i dotant de les eines necessàries per a optimitzar la labor que desenvolupen els gestores.la iniciativa, de 200 hores lectives en modalitat semipresencial, dona resposta a la necessitat de proporcionar una formació específica per al desenvolupament de la professió de gestió dels empresarials i és un exemple de l’aposta per les àrees industrials contribuint a la seua professionalització, la seua competitivitat i creixement.

Jornades assessorament EGM

Durant 2023 s’han celebrat jornades informatives d’assessorament dirigides a empresaris, propietaris i ajuntaments per a la constitució de EGMs que han tingut lloc en les localitats de Callosa d’en Segura, Monòver, la Vila Joiosa, Sant Vicent del Raspeig, l’Eliana, Foios, Peníscola, Sedaví i Oropesa, així com l’elaboració d’un pla de treball per a la creació d’una *EGM en les àrees industrials d’aquests municipis.

L’Entitat de Gestió i Modernització és una nova figura jurídica a Espanya recollida en la Llei d’àrees industrials que s’està implantant en la Comunitat Valenciana i que brinda una oportunitat de creixement per als parcs empresarials.

Es constitueix entre les associacions empresarials/empreses/entitats de conservació de manera voluntària. Permet millorar els serveis i les infraestructures de les àrees industrials per a fer-les més competitives i atractives per a la implantació de nous projectes i beneficiar també a les empreses ja instal·lades. Actualment la Comunitat Valenciana compta amb 24 Entitats de Gestió i Modernització constituïdes.

Reunions Cosital

De la mateixa manera, en 2023 han tingut lloc trobades entre l’Ivace, Fepeval i el Col·legi de secretaris, interventors i tresorers de l’administració local, (*Cosital), en cadascuna de les províncies de la Comunitat Valenciana en les quals s’ha abordat sobre la gestió dels parcs empresarials, i especialment sobre les Entitats de Gestió i Modernització. Així, s’han celebrat reunions de treball amb Cosital a les ciutats d’Alacant, Onda i Paterna.

Distintius àrees avançades

Una altra de les actuacions finançades pel Ivace ha sigut la celebració d’un esdeveniment per al lliurament de guardons a les àrees industrials avançades de la Comunitat Valenciana, que va tindre lloc el passat 15 de gener en IFA. Aquest acte ha suposat un reconeixement molt significatiu a l’esforç que els ajuntaments i les Entitats de Gestió i Modernització estan realitzant per a impulsar els estàndards d’excel·lència de les seues àrees industrials.

En ell es van guardonar a les sis primeres àrees industrials de la Comunitat Valenciana que corresponen a les Talaies d’Alacant, Cotes *Baixes d’Alcoi, Cotes d’Algemesí, Parc Industrial Joan Carles I d’Almussafes i Font del Gerro i València Parc Tecnològic de Paterna.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad