Arranca la 4a edició del Programa Superior de Direcció de Parcs Empresarials per a reforçar la professionalització de la seua gestió

Arranca la 4a edició del Programa Superior de Direcció de Parcs Empresarials per a reforçar la professionalització de la seua gestió

Compartir

La Federació de Polígons Empresarials de la Comunitat Valenciana, FEPEVAL, va posar en marxa dimarts passat la 4a edició del Programa Superior de Direcció de Parcs Empresarials, impartit per la Universitat d’Alacant  amb el suport i finançament de la Generalitat Valenciana a través d’IVACE+i.

El president executiu de FEPEVAL, Diego Romá, explica que “aquest programa representa una oportunitat singular per a la formació especialitzada i la professionalització de la gestió d’àrees industrials, oferint una modalitat d’ensenyament completament en línia”. El curs es distingeix per ser pioner i únic a Espanya, oferint 200 hores de formació integral de les quals 100 són lectives. A més, es complementa amb visites a àrees empresarials i la realització d’un projecte final, la qual cosa permet als participants adquirir coneixements pràctics i aplicables a la millora d’aquests espais.

Amb quasi un centenar d’alumnes en les seues quatre edicions, aquest programa no sols s’enfoca en aspectes fonamentals com la conservació, manteniment, i neteja dels parcs empresarials, sinó que també posa èmfasis en conceptes més moderns de la seua gestió, com la sostenibilitat, la responsabilitat social empresarial, la simbiosi industrial o la creació de comunitats energètiques locals, entre molts altres aspectes.

Està dirigit a gestors i directors de parcs industrials, així com a qualsevol professional interessat a endinsar-se en la gestió avançada d’espais. A través d’un currículum dissenyat per experts, els participants se submergeixen en matèries que van des de la seguretat i gestió econòmica fins a la innovació i el medi ambient, tot impartit per un claustre de professors de renom. La jornada inaugural va comptar amb la participació del Secretari autonòmic d’Indústria, Comerç i Consum de la Generalitat Valenciana, Felipe Carrasco, qui va destacar la importància de la col·laboració públic privada, sent aquest curs un exemple de sinergia establit entre FEPEVAL, Universitat d’Alacant i IVACE+i.

CONTRIBUINT AL DESENVOLUPAMENT COMPETITIU I SOSTENIBLE

La 4a edició del Programa Superior de Direcció de Parcs Empresarials cerca no sols incrementar la competitivitat de les empreses situades en aquestes zones sinó també millorar el seu entorn, promovent espais de treball més saludables i adequats. Aquest esforç s’alinea amb l’objectiu de superar l’antic concepte de polígon industrial, transformant-lo en modernes àrees empresarials que són crucials per al desenvolupament econòmic i social. En aquest sentit, el vicepresident de FEPEVAL i director tècnic del curs, Vicente Seguí va indicar que “una de les metes clau del programa és estimular la col·laboració entre empreses, universitats, parcs científics i instituts tecnològics. Això no sols afavoreix la transferència de coneixement, sinó que també permet l’aplicació pràctica d’innovacions en la indústria, reforçant així el teixit empresarial valencià i espanyol”.

FEPEVAL, entitat impulsora del programa i amb 25 anys de trajectòria en la millora de les àrees empresarials, juntament amb la Universitat d’Alacant, institució compromesa amb l’excel·lència educativa i la innovació, continuen fent passos de manera conjunta per a ajudar els professionals de les àrees empresarials a afrontar els *desagios de la seua gestió amb noves eines que puguen aplicar per a donar valor a aquests espais.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad