Projecte SimbiosisAE20L: Impulsant la Sostenibilitat Industrial a la Província d’Alacant

Projecte SimbiosisAE20L: Impulsant la Sostenibilitat Industrial a la Província d’Alacant

Compartir

En un destacat esdeveniment celebrat a Alcoi, s’ha inaugurat oficialment el projecte “SimbiosisAE20L”, una iniciativa innovadora dissenyada per a fomentar pràctiques de simbiosi industrial en tota la província d’Alacant. Aquest projecte pioner busca transformar el cicle de vida de materials i productes cap a una gestió més circular i sostenible, implicant més de 2,500 empreses situades en 14 àrees empresarials que sumen més de 10 milions de metres quadrats de sòl industrial.

La proposta del programa se centra en la col·laboració entre diverses entitats, incloent-hi la Diputació d’Alacant, FEPEVAL i municipis locals, els qui proporcionen suport i finançament essencials. L’enfocament s’estén des de la identificació de residus industrials fins a la implementació de projectes sustentables, passant per la capacitació tècnica necessària per a dur a terme aquestes iniciatives.

El llançament va comptar amb la presència de líders i experts en sostenibilitat i desenvolupament econòmic, com ara Consuelo Vaquer Quiles, CEO de Nirvel Cosmetics; Vicente J. Seguí Picó, Vicepresident de FEPEVAL; i Carlos Pastor Ventura, Diputat Provincial de Desenvolupament Econòmic, Sectors Productius i Fons Europeus. Durant la presentació, es va destacar la importància d’adoptar la digitalització i l’economia circular per a millorar la sostenibilitat local.

Diego Romá, President Executiu de FEPEVAL, va destacar, “Est és un pas essencial per a la nostra comunitat i per al futur sostenible de la nostra economia”. Per part seua, Rafael *Frances, gerent de la EGM Cotes Baixes i EGM Cotes Altes, va ressaltar el compromís amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de la regió.

Aquest important projecte es desenvolupa amb la consultoria tècnica de REDECO EC i un comité tècnic de seguiment on es troben PCUMH, PCA,  COAMBCV, ARS INNOVATIO I OEA.

Per a més informació sobre aquest innovador projecte, visite www.simbiosisae20l.com.

 

 

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad