El Ple de l’Ajuntament aprova provisionalment la creació de l’EGM del Parc Empresarial Loriguilla

El Ple de l’Ajuntament aprova provisionalment la creació de l’EGM del Parc Empresarial Loriguilla

Compartir

El Ple de l’Ajuntament de Loriguilla va aprovar provisionalment dilluns passat la creació de l’Entitat de Gestió i Modernització (EGM) del parc empresarial. Aquest avanç, que va comptar amb el suport de UCIN, PSOE, Grup Mixt i l’abstenció del PP, permet l’aprovació provisional d’estatuts, pla inicial d’actuació i pressupost, marcant un pas significatiu que demostra el suport del consistori a la proposta presentada per l’entitat promotora de la *EGM.

Ara, els promotors de l’EGM hauran de recaptar el suport del 51% dels propietaris i de la superfície cadastral, convocant arribat el moment una Assemblea de Ratificació per a confirmar aquest consens. Una vegada aconseguit aquest suport, l’expedient tornarà al Ple de l’Ajuntament per a la seua aprovació definitiva, consolidant així un projecte en el qual la Federació de Parcs Empresarials de la Comunitat Valenciana, FEPEVAL, ha tingut una implicació directa, assessorant les parts involucrades per a afavorir la implementació de la Llei 14/2018 d’Àrees Industrials de la Comunitat Valenciana.

Aquesta llei considera a les EGM com a figures jurídiques clau per a potenciar la modernització de les àrees empresarials a través de la col·laboració públic-privada. L’assessorament de FEPEVAL, amb la col·laboració amb l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial, IVACE+i, i la ferma convicció de l’equip de govern de l’Ajuntament de Loriguilla, ha sigut fonamental per a avançar en aquest procés.

L’alcaldessa Montse Cervera va subratllar la importància d’aprofitar la Llei valenciana d’Àrees Industrials per a obtindre més recursos, subvencions i avantatges competitius per a les empreses de l’àrea industrial. Així mateix, va animar als propietaris a treballar conjuntament per a portar a bon terme la tramitació de l’EGM.

Diego Romá, president executiu de Fepeval, al costat dels gerents dels parcs empresarials de Riba-roja, Carlos Peinado, i de Manises i Quart de Poblet, María Ángeles Hidalgo, han estat a la disposició dels tècnics municipals i dels empresaris per a explicar els detalls de la llei i del procés per a la creació de l’EGM. A més, assenyalen la rellevància d’aquest projecte per a atraure noves empreses i facilitar l’arribada d’inversions a l’àrea industrial.

L’Ajuntament de Loriguilla, amb el seu equip de govern encapçalat per l’alcaldessa, ha demostrat el seu compromís a dur a terme aquest objectiu, confiant en l’experiència de Fepeval, que ha donat suport a la creació de més d’una vintena de EGM en la Comunitat Valenciana.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad