L’EGM Parc Tecnològic Paterna impulsa la mobilitat sostenible amb nous projectes i millores

L’EGM Parc Tecnològic Paterna impulsa la mobilitat sostenible amb nous projectes i millores

Compartir

La recent celebració de la taula de mobilitat de l’EGM Parc Tecnològic Paterna ha demostrat una vegada més el compromís del parc amb la millora contínua de la mobilitat i la sostenibilitat. Amb la participació d’empreses, treballadors, administracions públiques i entitats, es van abordar diverses iniciatives clau que reflecteixen l’esforç conjunt per crear un entorn més accessible i respectuós amb el medi ambient.

Un dels punts més destacats va ser l’interés i augment significatiu en l’ús d’un transport públic eficient, que es demostra a través de les línies d’autobús 144, 131 i 130. Aquest increment, de fins a un 50% en l’últim any, fa imprescindible adaptar la freqüència dels viatges. En aquest sentit, Mar Martínez, gerent de l’Autoritat de Transport Metropolità de València (ATMV), va detallar que el promés incremente de 32 expedicions diàries de la Línia 144 està només pendent de la recepció de nous autobusos. En la franja de 6.25 a 9.05 *am la freqüència serà de 15 minuts, mentre que de 14.10 a 19.50 *pm serà de 20 minutos.

La taula també va subratllar l’èxit del projecte de patinets compartits, actualment en fase d’implantació, explicant els detalls del mateix Juan Bueno, CEO de MOVEA Consulting. Segons les dades obtingudes en els primers mesos, aquesta iniciativa està sent una gran ajuda per a millorar la mobilitat interna del parc, oferint una opció de transport sostenible i eficient per a trajectes curts. A mode de prova s’està oferint, fins al 30 de juny, un descompte de 1,5 euros en el primer viatge per a nous usuaris.

Un altre dels punts abordats va ser les pròximes accions del Pla d’Infraestructura Verda, que es vol materialitzar a través de les ajudes de l’IVACE+i. En particular, es va presentar el projecte “Via Saludable + Pla d’Ombres”, dissenyat per a facilitar nous itineraris i millorar la connectivitat interna del parc, promovent així millors condicions per als vianants i un entorn més agradable per a tots els usuaris.

FOMENT DEL COTXE COMPARTIT

Un tema crucial que va ser objecte de debat és la necessitat de desenvolupar mesures com el foment del cotxe compartit, a través de la plataforma existent en la web de l’entitat, que forma part de l’estratègia per a augmentar l’ocupació mitjana dels vehicles i reduir els embossos en hores punta. També ha de combinar-se amb oferir majors facilitats per al teletreball o incrementar la flexibilitat laboral, recordant que la millora de la mobilitat no es basa en una única acció sinó en un conjunt d’opcions. També es va recordar als assistents la disponibilitat de places d’estacionament en zones habilitades i es va abordar la possibilitat d’un acord amb Heron City per a utilitzar el seu aparcament com a zona d’estacionament per als vehicles del parc, en coordinació amb les línies d’autobús.

La reunió, conduïda per Manuela Pedraza, gerent de l’EGM, i amb assistència del president Toni Alagarda, va comptar amb la participació de representants d’empreses, veïns de zones urbanes adjacents, l’Ajuntament de Paterna, la Policia Nacional i l’empresa concessionària del servei d’autobús, Edetania.

A través d’aquest fòrum l’EGM Parc Tecnològic Paterna reforça el seu compromís per millorar la mobilitat i la sostenibilitat, treballant de la mà amb tots els actors implicats. Amb tot això es busca tant millorar la qualitat de vida dels treballadors i visitants del parc, com instar-los a contribuir amb les seues accions a un entorn més sostenible i eficient.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad