Alacant activa la seua tercera EGM en Pla de Vilallonga

Alacant activa la seua tercera EGM en Pla de Vilallonga

Compartir

L’assemblea de propietaris i empresaris de l’àrea empresarial del Pla de la Vallonga va aprovar aquest dilluns per àmplia majoria la creació de l’Entitat de Gestió i Modernització (EGM) prevista en la Llei de Gestió i Modernització d’Àrees Industrials de la Comunitat Valenciana. La regidora d’Ocupació i Foment, Mari Carmen d’Espanya, va participar en el conclave com a responsable de l’Agència Local de Desenvolupament impulsora d’aquestes entitats col·laboradores de l’Ajuntament en el manteniment i millora d’aquests complexos fabrils.

Mari Carmen d’Espanya ha destacat “l’esforç realitzat per propietaris i empresaris per a aconseguir la conversió de l’antiga Entitat de Conservació en Entitat de Gestió i Modernització (EGM) atesa la nova legislació autonòmica i seguint els passos de Les Talaies i Aguamarga”.

La nova EGM continuarà amb els mateixos gestors que l’Entitat de Conservació sota la presidència de l’empresari Enrique Cortón i amb el seu gerent Juan Luis Escoda. Mari Carmen d’Espanya ha explicat que “més del 71% dels propietaris han recolzat la creació de la EGM posant en relleu la importància d’aquestes entitats per al desenvolupament i modernització del complex industrial”.

L’àrea industrial del Pla de la Vallonga ocupa una superfície de prop d’un milió de metres quadrats, en la qual s’assenten prop de 250 empreses que donen treball a més de 3.000 persones. És l’àrea industrial més antiga de la nostra ciutat, creada en 1969. L’Ajuntament d’Alacant, a través de l’Agència Local de Desenvolupament, ha realitzat en els últims cinc anys inversions per a la seua millora que ronden el milió d’euros, sobretot en reasfaltat de viaris i millora de l’eficiència energètica amb enllumenat de LED, a més d’instal·lar un panell informatiu digital, i altres millores en manteniment, neteja i recollida de residus de tipus domèstic. Per a enguany s’està pendent de realitzar l’última fase del reasfaltat i senyalística que es va iniciar en 2019.

D’Espanya ha explicat que a més de Les Talaies, Pla de la Vallonga i Aguamarga, es treballa també des de l’Agència Local de Desenvolupament per a crear nous ens en les àrees industrials del Pla de l’Espartar i en Rabasa en col·laboració amb les associacions d’empresaris.

Funció de les EGM

Les EGM tenen com a finalitat col·laborar amb l’Ajuntament en labors com la conservació, manteniment, vigilància, neteja i prestació de serveis bàsics, a més d’impulsar la posada en marxa d’infraestructures, dotacions i serveis que milloren i modernitzen l’àrea industrial, fins i tot amb recursos propis, que en cap cas seran substitutius dels municipals.
Aquesta nova figura denominada “Entitat de Gestió i Modernització” (EGM), hereua dels anteriors “Ens Urbanístics de Conservació”, pretén garantir els drets i interessos legítims de tots els possibles interessats promovent la participació de les empreses a través de la col·laboració públic-privada en la gestió i modernització de les àrees industrials.
A més, la constitució de les EGM és una de les condicions per a millorar la catalogació de les àrees industrials de la Comunitat Valenciana. En el cas d’Alacant, Les Talaies ha aconseguit ja la màxima qualificació com a ‘Àrea Avançada’ i la resta tenen en desenvolupament un pla d’acció per a aconseguir aquesta mateixa catalogació a mitjà termini. Aquesta consideració ve determinada pels serveis que ofereix i és una de les qüestions que determina el nivell d’ajudes que rep de les institucions autonòmiques.

Assemblea en Hefame

Mari Carmen d’Espanya ha agraït també l’atenció rebuda per part de la cooperativa de distribució farmacèutica Hefame, una de les principals empreses tractores i de referència d’aquesta àrea empresarial, en cedir per a l’assemblea i constitució de la EGM la seua sala d’actes en les seues instal·lacions en el polígon industrial Pla de la Vallonga.

Alacant ha sigut una de les apostes estratègiques de Hefame, des que en 1973 obrira el seu primer magatzem a Alacant, fins a la data. Actualment el magatzem compte amb més de 50 rutes, dona servei a prop de 600 farmàcies i té un nivell d’automatització superior al 60%.

D’Espanya ha posat en relleu “l’aposta de grans companyies de distribució i logística a Alacant, després de la recent implantació dels centres de distribució Amazon o Mercadona, i que ve a reafirmar-se amb iniciativa com la de Hefame d’ampliar la seua presència a la nostra ciutat i província”.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad