Fepeval i Font del Gerro consideren imprescindible el desenvolupament de Planes de Seguretat Integrals específics per a les àrees empresarials

Fepeval i Font del Gerro consideren imprescindible el desenvolupament de Planes de Seguretat Integrals específics per a les àrees empresarials

Compartir

Una de les principals preocupacions de la Federació de Polígons Empresarials de la Comunitat Valenciana, Fepeval, és treballar per la millora de la seguretat en totes les àrees industrials i parcs empresarials. Aquesta preocupació sempre ha sigut compartida per l’Associació d’Empresaris de Font del Gerro, Asivalco, més encara arran de l’incendi que fa un any va arrasar cinc empreses, va afectar a més d’una desena i va obligar a evacuar dos centenars.

En una reunió que es va mantindre en la seu de Asivalco amb presència del gerent de Font del Gerro, Joaquín Ballester, el gerent de Fepeval, Diego Romá, el director de Seguretat de Fepeval, Antonio Molina, i l’assessor de seguretat, José Miguel Alonso, es va abordar la necessitat que Font del Gerro compte en el menor temps possible amb un Pla de Seguretat Integral específic per a aquesta àrea industrial. Aquest document es compon de l’estudi i valoració de totes les amenaces i riscos que poden existir, tenint en compte la singularitat específica de cada àrea empresarial. En el cas de Font del Gerro, inicialment s’abordarien sis amenaces principals: incendis, inundabilidad, robatoris, atracaments, seguretat vial i vandalisme. Una vegada estudiats cadascun d’aquests riscos associats al context específic de Font del Gerro, es desenvoluparien els pertinents plans d’acció estratègics per a cadascuna d’aquestes amenaces.

Des de Asivalco es recorda que a Paterna existeix un Pla d’Emergències desenvolupat en la passada legislatura, que determina riscos generals en el municipi i alguns protocols d’actuació, però no existeixen plans específics per a les zones empresarials. En aquest sentit, des de Font del Gerro es traslladarà a l’Ajuntament “la necessitat d’abordar la revisió de l’actual Pla d’Emergències, així com la importància d’impulsar l’elaboració dels diferents plans de seguretat integrals que puguen servir de base per a actuar davant determinades situacions de risc que puguen arribar a produir-se”, va apuntar Joaquín Ballester.

Des de Fepeval, es recorda una vegada més que “les empreses fan els seus plans d’emergència de portes cap a dins, però correspon a les administracions desenvolupar els projectes necessaris per a avaluar els riscos i amenaces existents en qualsevol zona industrial i posar les mesures per a actuar en cas d’emergència, ja que parlem de la salut de milers de treballadors”.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad