Tecnoforum reuneix a més de 120 empresaris en Parc Tecnològic per a parlar de transformació digital

Tecnoforum reuneix a més de 120 empresaris en Parc Tecnològic per a parlar de transformació digital

Compartir

Organitzat per l’Entitat de Conservació del Parc Tecnològic amb suport del IVACE,  s’ha celebrat en l’Escola de Negocis Luis Vives de Càmera València la primera edició de Tecnoforum, que ha reunit a més de 120 empresaris interessats per ampliar els seus coneixements sobre el fenomen de la transformació digital.

La sociòloga i experta en aquest camp, Silvia Leal, ha indicat que “la transformació digital no és un tsunami, que no es pot preveure ni advertir i t’arrasa, sinó un procés que és evident i que hem d’incorporar per a garantir la supervivència de les empreses”. Lleial ha abordat el paper de les màquines en l’empresa, amb exemples pràctics de com han d’incorporar-se, així com la realitat virtual i augmentada, el big data o l’Internet de les Coses. Per a la incorporació d’aquests conceptes no solament a les empreses sinó també a la vida quotidiana, la ponent ha recomanat “estar alerta als canvis que es produeixen, experimentar sense por, envoltar-se de persones que ja estan familiaritzades amb aqueix procés i finalment no abandonar mai la formació davant aquest procés canviant”.

En la segona part de l’esdeveniment, representants d’empreses implantades en Parc Tecnològic, cas de Nunsys, Faurecia, Grup Segura, Avantio, Càmera València o Caixa Popular han exposat la seua visió de la transformació digital i han mostrat casos d’èxit sobre com aquest procés, ben implantat, permet “multiplicar la competitivitat de les empreses”, han acordat. Aquestes empreses certifiquen que l’aposta per l’ús de noves tecnologies els permet “millorar la seua relació amb clients i proveïdors, així com reduir costos”, per al que es necessita “facilitar i comprometre’s amb la formació contínua dels treballadors”, van considerar.

El còmic i empresari Sergio Ayala va protagonitzar la segona ponència en la qual, des d’un punt de vista disruptor, va afegir dos nous conceptes per a la millora de la competitivitat empresarial: “l’humor i l’amor”. “No es pot tenir una empreses si no vols als teus treballadors i no et preocupes per ells, de la mateixa manera que ocorre amb la família”, i aconsella la “aplicación de l’humor en l’empresa com a fórmula de motivació per a guanyar en competitivitat”.

Per la seua banda, la directora general del IVACE, Julia Company, va explicar l’aposta de la Generalitat per l’ús de les noves tecnologies en les empreses, sota el concepte indústries 4.0 que es desitja implantar i es va comprometre a seguir implementant ajudes per a ajudar en aquest procés. Juan Antonio Sagredo, alcalde de Paterna, va tancar l’acte i va agrair a l’entitat de conservació del Parc Tecnològic el fet d’oferir noves perspectives per a afrontar el repte de la transformació digital.

El president de l’Entitat de Conservació del Parc Tecnològic, Antonio Alagarda, va agrair la nombrosa assistència i especialment el suport del IVACE, així com a les empreses col·laboradores. “Hem après i hem passat una bona estona i aqueix era l’objectiu avui per a la nostra entitat en una cita per al *empresariado que ha sigut la primera edició però que esperem repetir cada any”.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad