Fepeval promourà un Pacte Industrial de l’Àrea Metropolitana que done protagonisme a les entitats gestores de parcs empresarials

Fepeval promourà un Pacte Industrial de l’Àrea Metropolitana que done protagonisme a les entitats gestores de parcs empresarials

Compartir

Com a part del desenvolupament de la Llei de Gestió i Modernització d’Àrees Industrials aprovada en 2018, FEPEVAL buscarà, de cara a la pròxima legislatura, fer un nou pas avant per a impulsar la col·laboració públic-privada i la participació de les entitats gestores d’àrees industrials de L’Horta a través d’un Pacte Industrial de l’Àrea Metropolitana de València.

L’objectiu és donar protagonisme a les entitats gestores de parcs empresarials en el desenvolupament de les polítiques i accions que redunden en l’objectiu compartit amb les administracions locals, provincials i autonòmica de treballar en la millora i la modernització de les àrees industrials.

A través del Pacte Industrial de l’Àrea metropolitana de València, les entitats gestores d’àrees industrials de L’Horta configuraran, en el propi territori i des de baix cap amunt, una aliança estratègica amb administracions públiques, organitzacions empresarials sectorials i sindicals, per a impulsar la competitivitat de la indústria, fomentar la creació d’ocupació i millorar la cohesió social i la sostenibilitat en el territori metropolità.

Es tracta d’una iniciativa que ja li va ser avançada al president de la Generalitat, Ximo Puig, en una reunió mantinguda fa escassos mesos. En el marc d’aquesta aliança, el Pacte Industrial ha de sumar les voluntats de totes les entitats, públiques i privades, implicades en el desenvolupament econòmic de l’àrea metropolitana de València.

Des de Fepeval van indicar que “com ja vam fer per a l’aprovació de la Llei d’Àrees Industrials, treballarem per aconseguir el màxim consens en aquest projecte i si és possible la unanimitat de tots, defensant el legítim interés de les entitats gestores d’àrees empresarials de ser part activa en els processos i presa de decisions que es desenvolupen”. Per a Fepeval, “només amb la participació de tots podrem avançar en qüestions clau per al futur de la Comunitat Valenciana, com la millora la competitivitat del teixit industrial i la internacionalització de l’economia, apostant per la consolidació de la indústria i la promoció de noves activitats empresarials”.

D’aquesta manera s’avançarà cap a l’objectiu que el Área Metropolitana de València compte amb una indústria renovada i enfortida per a afrontar amb èxit els nous reptes plantejats per la globalització, la digitalització i l’aposta per la indústria 4.0. La lluita contra l’atur, la millora de la FP, el foment de l’emprenedoria i de la innovació seran uns altres dels objectius prioritaris del Pacte, a més d’incidir en la necessitat de comptar amb unes bones infraestructures i de garantir el diàleg social i la concertació, destaquen des de Fepeval.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad