Fepeval assenyala en Corts Valencianes la importància d’invertir en les àrees empresarials per a la recuperació econòmica i la cohesió social

Fepeval assenyala en Corts Valencianes la importància d’invertir en les àrees empresarials per a la recuperació econòmica i la cohesió social

Compartir

El vicepresident primer de la Federació de Polígons Empresarials de la Comunitat Valenciana, FEPEVAL, i gerent del Polígon Industrial Las Atalayas d’Alacant, Vicente Seguí, va comparéixer el 9 de juliol en la Comissió d’Indústria de les Corts Valencianes. Seguí va exposar les necessitats i reivindicacions de les àrees industrials en el marc de col·laboració que ha sol·licitat la Comissió especial d’estudi per a la reconstrucció social, econòmica i sanitària.

Seguí va voler posar l’accent en la solidesa de les activitats que es desenvolupen en les àrees empresarials, havent demostrat durant la crisi un manteniment de l’ocupació superior al d’altres sectors, per la qual cosa per a potenciar-les és bàsic donar suport a la seua transformació. Va considerar Seguí que “s’ha de donar suport a la seua evolució cap a un concepte de ciutat empresarial, amb una gestió professionalitzada i ben dotades a través d’inversions que arriben a través de la col·laboració públic privada”.

Seguí va explicar la necessitat de crear sinergies entre les entitats gestores de les àrees empresarials i els municipis: “els polígons estem en l’extraradi i sovint no s’aprecia la seua importància per part del ciutadà, per la qual cosa cal oferir un major coneixement del que es desenvolupa ací i que qualsevol inversió en àrees industrials es tradueix en benestar per a les famílies de l’entorn”.

Per tot això, Fepeval apunta la “necessitat que les administracions miren cap als polígons”. Assenyalen que “és una cosa que estem començant a aconseguir amb la Llei d’Àrees Industrials, però cal continuar fomentant i en particular, afavorir la inquietud de polítics i funcionaris per fomentar la creació d’Entitats de Gestió i Modernització (EGM)”, figura clau de la citada Llei. En aquest sentit, va recordar Seguí que “les EGM són una eina fonamental per a les àrees empresarials, especialment per a les Pimes, perquè els ofereix un suport per a poder ser més competitius i, a més, les EGM contribueixen a unes millors condicions laborals dels treballadors de les àrees empresarials”, va assenyalar.

Continuant amb la importància de generar sinergies entre empreses, també va destacar l’oportunitat d’ampliar l’espectre d’un espai empresarial. Seguí va posar com a exemple el Projecte AE20L que s’està gestant a Alacant, per a “generar interrelació entre les àrees i també amb les universitats i parcs científics”. Va apuntar Seguí que “ens falta un major coneixement mutu entre la Universitat i l’Empresa i volem interrelacionar la seua activitat per a benefici i enriquiment mutu. Existeix, en molts casos, una separació entre el que s’imparteix a les aules i el que necessiten les empreses i cal acabar amb això”, va assenyalar.

El vicepresident de Fepeval va afegir també que, en l’actual context, existeix un perill de deslocalització empresarial sent “imprescindible que les àrees empresarials estiguen en bon estat, com a factor per a evitar aqueix risc”. En aquest sentit, el vicepresident de *Fepeval va mostrar la seua preocupació per la paralització de les ajudes a les àrees industrials. “Encara que entenem les urgències produïdes pel Covid-19, en la mesura que siga possible s’han de restablir i potenciar, perquè qualsevol inversió en àrees industrials té un efecte multiplicador fonamental per a la reconstrucció econòmica del territori”, va advertir Seguí.

Finalment, Vicente Seguí va assenyalar que la Comunitat Valenciana té, amb la Llei d’Àrees Industrials, una posició de lideratge a nivell del conjunt de l’Estat. “Som pioners, i s’està imitant la iniciativa de la Comunitat Valenciana en altres regions d’Espanya. Hem d’explotar la situació d’avantguarda perquè comptem amb les eines, el coneixement, excel·lents comunicacions i sectors productius que cal involucrar per a ser una regió *atractora de noves inversions. No podem permetre’ns deixar passar aquesta oportunitat”, va concloure.

Contestant a les preguntes dels diferents grups parlamentaris representats en la Comissió d’Indústria, Seguí va assenyalar la necessitat de dotar de banda ampla al conjunt de les àrees industrials, perquè la majoria fins i tot no té aquest servei en condicions òptimes. Igualment va apuntar la importància de *inciar el procés de qualificació de les àrees empresarials, com preveu la Llei, i comptar amb un mapa industrial. Va recordar que la Comunitat Valenciana continua tenint demanda de sòl industrial, però va apuntar que les noves instal·lacions han de desenvolupar-se “seguint una planificació i estratègia, però això sí, agilitant els processos per a donar resposta al més prompte possible”. La necessitat de millorar el transport públic i la mobilitat en les àrees empresarials, amb una decidida aposta, va ser una altra de les qüestions apuntades.

En el context de la pandèmia del Covid, Seguí va assenyalar que si torna a produir-se una cosa similar “és necessària major coordinació entre les administracions públiques a l’hora de facilitar d’elements de protecció a les empreses, és una cosa que no pot tornar a ocórrer, no es pot deixar de produir per falta d’elements de protecció dels treballadors. Hem d’aprendre d’errors passats”, va indicar oferint la col·laboració de les Entitats Gestores en aquesta comesa.

Finalment, Vicente Seguí va afegir que es necessiten “ajudes a la liquiditat, i ajudes fiscals per a evitar el tancament d’empreses” i va reiterar que “el manteniment de l’activitat és bàsic per a tots i les ajudes a les àrees empresarials tenen un efecte dinamitzador de l’economia i, mitjançant la col·laboració públic privada, tenen un efecte multiplicador”.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad