Tècnics municipals de la província d’Alacant coneixen la Llei d’Àrees Industrials per a facilitar el procediment de creació d’Entitats de Gestió i Modernització

Tècnics municipals de la província d’Alacant coneixen la Llei d’Àrees Industrials per a facilitar el procediment de creació d’Entitats de Gestió i Modernització

Compartir

La Federació de Parcs Empresarials de la Comunitat Valenciana, Fepeval, en col·laboració amb l’Ivace i Cosital Alacant han celebrat el 14 de decembre a Alacant la primera de les jornades dirigides a tècnics municipals per a donar a conéixer en municipis amb àrees empresarials la importància d’aplicar la Llei 14/2018 d’Àrees Industrials de la Comunitat Valenciana.

La sessió, desenvolupada en format presencial i en línia, ha comptat amb la participació del president executiu de Fepeval, Diego Romá, el cap de promoció industrial de l’Ivace, Jaime Llinares i el Funcionari amb Habilitació de Caràcter Nacional i professor de Dret Administratiu per la Universitat d’Alacant, Javier Martínez. A més, ha assistit Manuel Rosalén, director general d’Indústria de la Conselleria d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme.

Diego Romá ha realitzat una radiografia de la situació general de les àrees empresarials de la Comunitat, assenyalant que el 90% no compta amb una entitat gestora, la qual cosa suposa no tindre un interlocutor vàlid per a tractar amb l’administració pública. “Això comporta múltiples problemes, com falta de manteniment i fins i tot condicions indignes per a treballadors que provoquen fugida de talent i d’inversió privada”, ha assenyalat. Enfront d’aquest panorama ha destacat que “la Llei 14/2018 d’Àrees Industrials, al costat de l’esforç inversor de l’Ivace, suposen un revulsiu i un cas únic i de privilegi de la Comunitat Valenciana respecte a altres regions”.

El cap de promoció industrial de l’Ivace, Jaime Llinares, ha destacat que “la Llei d’Àrees Industrials permet des de la creació d’una figura jurídica vàlida com són les Entitats de Gestió i Modernització, al desenvolupament d’un mapa industrial i una classificació d’àrees empresarials que estimula el seu desenvolupament”. Llinares ha assenyalat la importància que “tots els propietaris d’una àrea empresarial contribuïsquen per al benefici comú” i va destacar els bons resultats que està tenint la implantació de la Llei, una vegada els empresaris entenen que permet dotar-los d’un millor entorn laboral, més atractiu i competitiu.

Per part seua, el Funcionari amb Habilitació de Caràcter Nacional i professor de Dret Administratiu per la Universitat d’Alacant, Javier Martínez, ha entrat al detall en el que suposa la Llei d’Àrees Industrials, la figura de les EGM, funcions que poden exercir i el seu procediment de creació. Martínez ha comparat les EGM amb les ja conegudes Entitats Urbanístiques de Conservació, a les quals supera en possibles atribucions i ha posat l’accent en el caràcter obligatori i universal de les EGM, una vegada desenvolupat tot el procediment, que requereix tant del beneplàcit de la majoria dels propietaris, que al seu torn sumen més del 51% dels coeficients de participació, com de l’aprovació plenària per majoria absoluta en el respectiu Ajuntament.

Martínez ha assenyalat la utilitat de les EGM per a col·laborar amb l’administració pública en la millora de les condicions de les àrees empresarials i per al desenvolupament de nous serveis i fins i tot assumint competències que ha de prestar la pròpia administració, prèvia negociació amb la mateixa i amb la necessària dotació pressupostària. En aquest sentit, ha posat com a exemple actuacions de conservació i manteniment o d’enllumenat públic.

La sessió ha conclòs amb un torn de debat entre els assistents en els quals s’ha compartit des d’experiències a inquietuds, així com alguns problemes suscitats dels quals s’extrau com a conclusió la importància que els Ajuntaments coneguen la transcendència de la Llei d’Àrees Industrials i com la seua aplicació suposa una millora de la competitivitat dels seus entorns industrials, perquè puguen ser partícips de la creació d’Entitats de Gestió i Modernització.

Després d’aquesta sessió desenvolupada a Alacant, demà tindrà lloc la corresponent a la província de València i el dia 19 la dirigida als municipis amb àrees empresarials de la província de Castelló.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad